24 martie 2011

Pana cand???

        Este clar! In Romania, totul merge in sensul invers al normalitatii...Legi votate, dar neaplicate (cresterea salariilor profesorilor, mai nou revotata lege pentru TVA de 5% la alimente), justitie confuza (eliberarea clanurilor mafiote, a vamesilor acuzati de coruptie, arestari nefondate s.a.), politica externa lipseste, invatamant neperformant (atat preuniversitar, cat si universitar), forta armate este extrem de precara, in timp ce criza ameninta cu statornicirea pentru multi timp de-acum inainte...numai "lucruri de bine", am putea spune.
        Pana cand vom mai avea forta necesara sa rabdam, sa tacem sau sa ne hranim cu speranta de mai bine? Pana cand vom mai permite ca in administratiile locale si nationale sa actioneze un personal ales pe criterii politice si nu in baza competentelor? Pana cand va mai functiona sistemul "ulei, orez, faina, zahar contra vot"? Pana cand vom fi "groapa/ rabla Europei"? Pana cand mediocritatea si incompetenta vor mai fi ridicate la nivel de superioritate? iar lista ramane deschisa...
        Pana in momentul in care romanii vor avea curajul sa spuna STOP, la fel ca in `89!(cred eu). Se pare ca in tara noastra, respectul se impune cu forta...este greu sa schimbi un sistem intiparit si cultivat in mentalul colectiv timp de cel putin 2 decenii. Sta in firea romanului sa fure, sa acorde "atentii", sa se simta umilit si sa rabde...dar revin "pana cand???". Ne lasam calcati in picoare de cei care ar trebui sa ne reprezinte si sa ne apere interesele, fara ca macar sa-i sanctionam intr-un fel. De ce ne complacem ? De ce nu actionam? Unde au disparut mandria si actiunea??? sunt intrebari la care sincer, nu gasesc raspunsuri ...cum am ajuns in acesta situatie dramatica? De ce nu plateste nimeni pt acest esec politic/economic/social din ultimii ani?
Romania inca se mai poate salva!
http://www.youtube.com/watch?v=JL2zswt3gbo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu