9 martie 2011

Coma sportului iesean

        "Iasul, oras european al sportului"- un vis frumos, dar profund utopic. De ce?? Pentru simplul fapt ca ne place sa vorbim mult, dar sa facem foarte putine in realitate, pentru ca da bine in fata opiniei publice sa "parem" ca avem un ideal. Cum putem cere performanta, cand fondurile alocate sportului sunt infime?? Ne batem joc de propriile valori  care prefera sa renunte la sportul de performanta si sa paraseasca Romania din cauza conditiilor mizere in care trebuie sa-si desfasoare activitatea sia  remuneratiilor penibile, bani care multor alesi nu le ajung nici pentru traiul a 3 zile! Unde sunt rezultatele de altadata, cand Romania stralucea pe podiumurile competitiilor internationale? Nu cumva guvernantii au uitat ca sportul reprezinta principalul ambasador al unei tari??? Trist pentru un stat care, ani de-a lungul, a fost un izvor nesecat de valori...
        Dar imi voi indrepta atentia spre sportul iesean. In ultimii ani, am asistat la un singur capriciu al mult stimabilul nostru primar, Gh. Nichita, acela de a pompa cat mai multi bani intr-o echipa de fotbal extrem de prost productiva. De ce ?? Pentru ca votantii sunt iubitori de fotbal?? Pentru acest fapt trebuie sa sufere ceilalti sportivi cu adevarat valorosi ai Iasului? V-ati intrebat vreodata ce sentiment are un multiplu campion national cand vede ca indemnizatia lui reprezinta maxim 5 % din salariul lunar al unui fotbalist?
       Dle primar, in  Iasi exista numeroase sporturi care merita atentie si ajutor. Nu traim prin si pentru fotbal. Handbalul, baschetul sau voleiul sunt sporturi uitate (daca e sa vorbim despre sporturile de echipa)?? Cand ati fost ultima data la un meci sa vedeti care e atmosfera?? Stiti ca succesul consta in baze sportive de juniori performante??? Pentru ca valorile cresc prin munca si staruinta....Stiti cumva ca in spatele unui succes se afla ani de truda si sacrificii?? Ma indoiesc, din moment ce recent ati decis diminuarea drastica a  fondurilor alocate Fundatiei Sportului Iesean.
        Renuntati sa vedeti totul in scop politic si ganditi pragmatic: nu mai puneti piedici investitorilor ce doresc sa preia echipa de fotbal din dealul Copoului sau deveniti unic proprietar. Nu va mai satisfaceti mofturile electorale cu ajutorul banilor nostri !!:). Cu un buget suplimentat la alte sporturi, Iasul ar putea fi din nou in elita sportului romanesc...ceea ce trebuie este putina intelepciune, obiectivitate, intelegere si nu in ultimul rand o noua echipa de conducere tanara, cu perspective si interese sportive, nu personale!;)
        Cat despre posibilitatile unui simplu iesean de a face sport, oportunitatile sunt aproape inexistente- nu avem nici macar o piscina (in afara de cea de la Baia Comunala :)) ) sau terenuri sintetice (fotbal, tennis) puse la dispozitia oricum de catre municipalitate la preturi decente (astfel Primaria si-ar putea amortiza investitiile). Sa alergam in parcuri??? Ati trait vreodata experienta de a fi fugarit de un caine comunitar???
Situatia prezinta multe hibe, insa dvoastra aveti posibilitatea de a le indrepta, intrucat aveti puterea de decizie;). Dar aceste lucruri trebuie facute la timp, nu doar "cand trebuie". Cred ca ati avut suficient timp de a va demonstra "competentele" in tot acest timp (cel putin in planul sportului)...nu mai avem timp!!! Please, have a break!!! :)
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu