7 decembrie 2010

despre sport...si despre baschet :D

            Astazi, echipa nationala de handbal a Romaniei debuteaza la Campionatul European.... si bine ar fi sa o faca cu o victorie, intrucat handbalul este sportul care in ultimii ani ne-a facut mandri, aducand glorie unei tari ai carei politicieni nu investesc deloc in sport, insa imediat ce apare un succes apar la brat cu invingatorii. Gresit!!! Nu trebuie sa luati merite ce nu va apartin ...doar un sportiv stie intr-adevar cata munca si sacrificiu a depus de-a lungul unei cariere pentru a face performanta. Intr-un stat in care gloriile sportului sunt uitate si tratate efectiv ca niste nimicuri, in timp ce detinutii au parte de un regim si trai deosebit, pe care putini dintre noi si-l permit.
           In ultimii ani, am reusit sa stricam tot, sa ne batem joc de valori si sa promovam doar fotbalul, care desi este considerat sport-reg, reuseste sa ne faca de ras de fiecare data cand iesim in Europa si nu numai. Este trist sa vezi cum campioni nationali decid sa paraseasca tara intrucat asa-numitele "indemnizatii" sunt de-a dreptul ilare. Dar ce putem face?? sa schimbam mentalitati?? deja oamenii sunt plictisiti si obositi, obisnuiti cu proastia.
            Sunt multe de spus, insa nu vreau sa fac propaganda...vreau doar sa va marturisesc ca-mi doresc nespus de mult ca peste cativa ani sa vad ca Iasul se lupta in cupele europene si nu , nu la fotbal, ci la baschet...sport pe care il iubesc si care m-a dezvoltat, in special ca persoana. De aceea, mi-e ciuda sa vad echipele iesene cum se lupta in fiecare an pentru evitarea retrogradarii, din cauza lipsei sprijinului financir. Performanta cere bani, jucatori buni, dar si o conducere capabila, oameni care sa-si faca treaba cu pasiune, nu pentru propriile interese...Iasul este deficitar la acest capitol, iar rezultatele releva incapacitate. Este trist, insa mai am speranta ca peste cativa ani, Polivalenta va fi din nou plina, ne vom lupta pentru podium si poate si-n Cupele Europene...un vis frumos care poate deveni realitate  numai prin implicare si daruire din partea unor oameni care pot ...totul este posibil daca exista bunavointa si inters!!! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu