25 octombrie 2010

Tu cum vezi fericirea???

         "Fericirea nu este o destinaţie... nu există un moment, un punct al fericirii de atins. Adevărata fericire constă în optimism...", afirma N. Hawthorne. Multi mi-au spus ca sufar de un optimism incurabil ...si-mi place sa cred asta. Ma intareste si-mi da putere sa merg mai departe, indiferent de obstacol. De asemenea, multi m-au intrebat de ce zambesc mereu??? Pentru ca ma gandesc ca posed toate calitatile si potentialul de care o persoana are nevoie pentru a-si atinge idealurile, pe langa faptul ca ma bucur ca sunt complet sanatoasa si am o familie care imi e alaturi in toate. dar sa nu deviem de la subiect si sa aprofundam la modul general;)
           Alegerile eronate ale oamenilor ii impiedica, de cele mai multe ori, sa fie fericiti si se intreaba ulterior "de ce???". Poate pentru ca nu ne dam seama ca fericirea este extrem de aproape de noi sau refuzam sa vedem acest lucru si ne complicam inutil cautarile, incheiate, deseori cu regretele esecului. Alergam, cautam, credem ca am gasit, ne simtim bine si cand e mai frumos, ne dam seama ca am gresit, ca nimic nu e cum credeam ca este si ne gandim ca ar fi fost mai bine sa nu se intample. 
          Fiecare are un mod distinct de a se vedea si simti implinit. Dar implinirea nu inseamna intotdeauna fericire. Nu cred ca le poti avea pe toate. Intotdeauna va ramane un gol ce trebuie umplut, daca nu cu ceva palpabil, macar la modul abstract...Multi isi afirma fericirea printr-o masca pe care se chinuie sa o afiseze cat mai credibil, insa cat de fericiti sunt seara, cand ajung acasa si-si dau seama ca traiesc intr-o cruda minciuna, in care nici macar ei nu mai cred??? Sunt roluri cu care multi s-au obisnuit....dar oare cati dintre noi am simtit cu adevarat fericirea???...
         

2 comentarii:

  1. Cineva mi-s spus candva:"Fericirea este bucuria dusa la extrem"
    ...Si cred ca avea dreptate. Dar oare nu e mai bun echilibrul?

    RăspundețiȘtergere
  2. important e sa fii fericit si sa impartasesti si celorlalti fericirea ta. Echilibrul e pt cei mult prea pragmatici si rationali:)

    RăspundețiȘtergere